problems with forum  Solved

For the discussion of topics related to the conservation, cultivation, propagation and exhibition of cacti & other succulents.
Forum rules
For the discussion of topics related to the conservation, cultivation, propagation and exhibition of cacti & other succulents only.

Please respect all forum members opinions and if you can't make a civil reply, don't reply!
Guest

problems with forum  Solved

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 12:08 pm

Some posting are showing new even after I have opened the post , closed it ,then refreshed the form.

anybody else having the same problem
Guest

Re: problems with forum

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 12:13 pm

Dennis,

The reason is probably because your provider is using a caching server or similar, ctrlf5 should fix it as a refresh. It is nothing to do with the forum.
CactusChris
BCSS Member
Posts: 1132
Joined: 11 Jan 2007

Re: problems with forum

Post by CactusChris » Wed Jan 17, 2007 1:12 pm

Hi Dennis - you are not alone......


Chris
BCSS Mid-Cheshire Branch, England - All photos copyright of C.Hynes
User avatar
iann
BCSS Member
Posts: 12784
Joined: 11 Jan 2007
Branch: MACCLESFIELD & EAST CHESHIRE
Country: UK

Re: problems with forum

Post by iann » Wed Jan 17, 2007 1:19 pm

It probably is a caching issue. It could be the settings in your browser, but is more likely to be that your ISP is insulating you from the real internet. A forced refresh (hold down ctrl or shift while pushing refresh depending on your browser) may or may not work. Some ISP caches do not respect this request and will still serve you an old page.
Cheshire, UK
CactusChris
BCSS Member
Posts: 1132
Joined: 11 Jan 2007

Re: problems with forum

Post by CactusChris » Wed Jan 17, 2007 1:21 pm

Ian - the page refreshes because new new messages appear - but the old new message does not dissapear in all cases - even after (in danger of repeating repeats here) closing and opening the phorum.

Chris
BCSS Mid-Cheshire Branch, England - All photos copyright of C.Hynes
Guest

Re: problems with forum

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 2:33 pm

Bob,

ctrl and Refresh does the biz. Except when the post is divided into pages. These are definitely not being cleared.
Guest

Re: problems with forum

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 2:49 pm

Dennis,
It will only refresh the currently viewed caching servers work that way.
Guest

Re: problems with forum

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 2:59 pm

Chris,

This could be a few things.
Which browser do you use?
Have you got just in time Javascritpt enabled
Are cookies enabled.

Just a few to start with.
CactusChris
BCSS Member
Posts: 1132
Joined: 11 Jan 2007

Re: problems with forum

Post by CactusChris » Wed Jan 17, 2007 3:12 pm

Hi Bob,
It's not a big problem - I happened to notice it so added to Dennis's thread.
In answer:
IE7
Not sure? tell me how to find out please
Yes - enabled

Best regards

Chris
BCSS Mid-Cheshire Branch, England - All photos copyright of C.Hynes
Guest

Re: problems with forum

Post by Guest » Wed Jan 17, 2007 4:03 pm

Chris,

I am on IE7 and everything works perfectly for me.

The JIT Java setting is in tools/advanced.

After this I suspect it is your providers caching server.
Post Reply